Inredningstips kontor

Inredning för kontor

Hur väl medarbetarna trivs på kontoret hör delvis ihop med hur den omgivande miljön ser ut. Att spendera arbetsdagarna i ett grått rum med dålig belysning gör att även den gladaste personen kan tappa gnistan. Använd istället fina inredningsdetaljer och mycket färg, då det påverkar helhetsintrycket av arbetsplatsen.

Nedan har vi tagit fram några saker du bör tänka på när du ska inreda kontoret:

Få 5 inredningstips till kontoret & tips för ordning och reda på kontoret.

Ergonomiska hjälpmedel kontor

Alla former av arbete sliter på våra kroppar på ett eller annat sätt. Men framförallt spenderar vi alldeles för många timmar av våra liv stillasittandes, både på kontoret och hemma. Allt sittande sliter på våra kroppar och på vårt välmående. Vi sitter oss till ömma kroppar. Dessutom är vi väldigt stressade, både fysiskt och mentalt, som gör att vi spänner oss och det leder till att vi automatiskt får dålig kroppshållning. Lösningen på det här problemet är ergonomiska kontorsmöbler. Vi har tagit fram tre viktiga ergonomitips till ditt kontor:

Ergonomisk kontorsstol

Att ha en kontorstol som är ergonomisk när man sitter vid ett skrivbord är A och O för kroppen.

Sitter man många timmar vid ett skrivbord bör första prioritet vara en egonomsik kontorsstol. Vi kan rekommendera en skön ergonomisk kontorsstol från Elite som både har bra pris och kvalitet. Det absolut bästa är att kombinera en bra kontorsstol med ett höj- och sänkbart skrivbord för att få en varierad arbetsposition.

Ta paus i arbetet

Att ta paus i arbetet och variera sin arbetsposition är viktigt för att vi ska må bra fysiskt och psykiskt. Tänk på att inreda kontoret på ett sätt som gör det möjligt för medarbetarna att ta paus i arbetet, exempelvis möjlighet till en kort bensträckare för att få igång kroppens blodcirkulation igen.

Här kan du läsa mer om varför det är viktigt att variera sin arbetsposition och ta paus i arbetet.

Arbete vid datorskärm

Om man har ett jobb som innefattar arbete vid datorskärm är det viktigt ur ett ergonomiskt perspektiv att man arbetar vid en stationär dator. Att arbeta framför en bärbar dator under en längre tid kan leda till stora besvär, då det är svårt att ställa in höjd och att flytta tangentbordet.

Om man inte har möjlighet att köpa en stationär dator kan man köpa en bildskärm, en mus och ett tangentbord så man ändå kan sitta ordentligt vid den bärbara datorn.

5 inredningstips till kontoret

Här har vi tagit fram 5 inredningstips som går snabbt att fixa. Tipsen är enkla och prisvärda, och kommer göra stor nytta för ert kontor.

In med textil & ljudabsorbenter på kontoret

Textilier och ljudabsorbenter är bra på många sätt. För det första lyfter textilier stämningen på kontoret och för det andra reducerar både ljudabsorbenterna och textilier buller och ljud runtomkring.

Vi tycker att man ska våga ha färgglada gardiner på kontoret, för att sprida en positiv anda i rummet. Tänk också på att man kan ha färgglada mattor, kontorsmöbler, bordskärmar etc.

Här hittar ni schyssta inredningstextilier och ljudabsorbenter till ert kontor.

Viktigt med bra ljus på kontoret

Vi mår bättre av att vistas i ljusa utrymmen, och vi blir även piggare och presterar bättre. För att få in mer ljus i ett mörkt rum rekommenderar vi att man har gardiner i ljusa färger och som släpper in mycket ljus.

Försök att släppa in så mycket ljus som möjligt på kontoret. Du kanske inte kan påverka fönsternas storlek, men du kan försöka tänka på att inte ha gardiner eller andra textilier eller prylar som täcker ljusinsläppet.

Färg på kontoret

Vi rekommenderar att man vågar ha mer färg på kontoret, för det kommer pigga upp miljön på kontoret! Man behöver inte måla hela kontoret chockrosa, men däremot kan man använda färgglada inredningsdetaljer och kontorsmöbler.

Färg på kontoret - livsräddare

Färg på kontoret kan faktiskt förbättra vår hälsa, kreativitet och produktivitet. Läs mer om färgernas betydelse för vår hälsa.

Belysning på kontor

Belysning på kontor kan tyckas vara tråkigt att lägga pengar på, men kontorsbelysning är superviktigt! Bra lampor bidrar till en bättre arbetsmiljö, vilket resulterar i att personalen blir mer produktiv och håller sig friskare.

Satsa på kvalitetslampor

Det är väldigt stor skillnad mellan olika lampor. Billigare lampor kan göra att ljuset flimrar, och det är något som skapar stress bland personerna som vistas i rummet.

Växter på kontoret

Att ha växter på kontoret bör vara obligatoriskt. Växter på kontor ger inte bara lyster åt inredningen, växterna är även bra för hela kontorsmiljön. Visste du att växter på kontor renar luften från dålig lukt, kemikalier och ger tillbaka syre till rummet? Bra växter för kontor är exempelvis: